Siirry sisältöön

Papas arrugadas eli ryppyperunat varhaisperunoista

Kanariansaarilta tutut ryppyperunat valmistuvat helposti ja nopeasti varhaisperunoista. Maukkaat ryppyperunat maistuvat kesäisenä lisukkeena esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Testaa yksinkertaista ja helppoa reseptiä!

 

4 annosta

  • 1 kilo perunoita 
  • 200 g karkeaa merisuolaa 

  

  1. Pese perunat hyvin kuorimatta niitä. Laita perunat isoon kattilaan ja lisää vettä vain juuri sen verran, että perunat peittyvät.
  2. Lisää kattilaan suola ja peitä kattila vain osittain kannella.
  3. Anna perunoiden kiehua kunnes ne ovat täysin kypsiä. Vesi haihtuu kattilasta lähes kokonaan, mutta vettä ei saa lisätä missään vaiheessa.
  4. Ota kansi kokonaan pois ja anna kiehua lisää matalalla lämmöllä, kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Voit heilutella perunoita kattilassa, jos kuori ei näytä ryppyyntyvän. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai esimerkiksi grilliruokien kanssa.