Siirry sisältöön

Perinteinen imelletty perunalaatikko

Perunalaatikko on yksi joulupöydän ehdoton klassikko. Maukas imelletty perunalaatikko paljon aikaa uunissa, mutta itse valmistus on muuten hyvin yksinkertaista. Valitse perunalaatikkoon Tuorekartanon jauhoisia perunoita! 

 

Ohje

  • 2 kg jauhoisia perunoita 
  • Noin 5 dl maitoa 
  • 0,5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 rkl sokeria 
  • Suolaa 
  • Voita 
  • Siirappia 

Valmistus

  1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsäksi suolattomassa vedessä. 
  2. Ota keitinvesi talteen. Survo perunat soseeksi ja sekoita joukkoon pari desiä keitinvettä, jotta sose on hieman juoksevampaa. 
  3. Anna soseen jäähtyä noin 60-65 asteiseksi. Tärkeää on, että sose on alle 75 asteista. 
  4. Lisää soseeseen vehnäjauhot. Peitä kattila kannella ja laita imeltymään 60 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi. 
  5. Lisää soseeseen maitoa, kunnes sose on rakenteeltaan kuin löysää puuroa. Mausta suolalla ja siirapilla oman maun mukaan. 
  6. Voitele uunivuoka ja täytä se puolilleen soseella. Aseta soseen pinnalle pari pientä nokaretta voita. 
  7. Paista 150 asteisessa uunissa kaksi tuntia.