Perunalaatikko on yksi joulupöydän ehdoton klassikko. Maukas imelletty perunalaatikko paljon aikaa uunissa, mutta itse valmistus on muuten hyvin yksinkertaista. Valitse perunalaatikkoon Tuorekartanon jauhoisia perunoita!
Ohje
- 2 kg jauhoisia perunoita
- Noin 5 dl maitoa
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- Suolaa
- Voita
- Siirappia
Valmistus
- Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsäksi suolattomassa vedessä.
- Ota keitinvesi talteen. Survo perunat soseeksi ja sekoita joukkoon pari desiä keitinvettä, jotta sose on hieman juoksevampaa.
- Anna soseen jäähtyä noin 60-65 asteiseksi. Tärkeää on, että sose on alle 75 asteista.
- Lisää soseeseen vehnäjauhot. Peitä kattila kannella ja laita imeltymään 60 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi.
- Lisää soseeseen maitoa, kunnes sose on rakenteeltaan kuin löysää puuroa. Mausta suolalla ja siirapilla oman maun mukaan.
- Voitele uunivuoka ja täytä se puolilleen soseella. Aseta soseen pinnalle pari pientä nokaretta voita.
- Paista 150 asteisessa uunissa kaksi tuntia.