Siirry sisältöön

Nyt ne ovat vihdoin kaupoissa – kaikkien kaipaamat kotimaiset uudet perunat ovat täällä!

Kotimaisten varhaisperunoiden saapuminen kauppoihin on yksi varma kesän merkki. Varhaisperuna on odotettu kesäherkku, joka sopii täydellisesti jokaisen kesäruoan kaveriksi. Tuorekartanon kotimaiset varhaisperunat ovat nyt saatavilla!

Pussi varhaisperunoita

Ainutlaatuiset kotimaiset varhaisperunat

Varhaisperunat nostetaan kesällä ensimmäisenä ja niiden saapuminen kauppoihin tuo hymyn monen huulille. Ne ovat iso osa suomalaista ruokakulttuuria ja monella on varhaisperunoista useita kesäisiä makumuistoja. Lyhyt sesonki vain kasvattaa varhaisperunoiden arvostusta. 

Varhaisperunan tunnistaa ohuesta kuoresta, sileästä pinnasta, pienestä koosta ja ainutlaatuisesta mausta. Ne maistuvat ihan sellaisenaan keitettyinä sekä tillin ja voin kanssa. Mikä on oma lempitapasi syödä uusia perunoita? 

Varhaisperuna vai uusi peruna – mikä on oikea termi? 

Uutta perunaa käytetään usein varhaisperunan synonyyminä, mutta ne ovat oikeasti kaksi eri asiaa. Varhaisperuna on kesällä ensimmäisenä maasta nostettu peruna, se kaikkien juhannusherkku ja odotettu tuote. Uusi peruna taas on syksyllä nostettavaa saman vuoden sadon perunaa. Puhuttaessa kuitenkin uudella perunalla tarkoitetaan lähes aina varhaisperunaa. 

Innostu perunaresepteistä! 

VLyttyperunaarhaisperunoiden käyttäminen perunaresepteissä tuo kivaa kesäistä makua ruokiin. Varhaisperuna sopii erittäin hyvin perunasalaatteihin ja moniin lisukkeisiin. Kokeile ainakin näitä reseptejä varhaisperunoilla!

Yrttiperunat
Mehevät lyttyperunat