Siirry sisältöön

Meistä

Tuorekartano on tuonut puhdasta suomalaista perunaa ruokapöytiin jo vuodesta 1989. Kaiken toimintamme lähtökohtana ovat kuluttajamme ja heidän odotuksensa sekä tarpeensa – ja tietenkin rakkaus perunaan.

Tuorekartanon perustivat Mika ja Päivi Uusikartano vuonna 1989, silloisena nimenään Laitilan Kartanoperuna. Maistuva ja laadukas peruna on aina ollut lähellä Uusikartanoiden sydäntä.

Yrityksen nimi muuttui Tuorekartanoksi vuonna 2008 ja Kari Kastari astui yrittäjänä mukaan perinteikkääseen perheyritykseen.

Yhdessä kotimaisen perunan puolesta

Tuorekartano yhdistää suomalaisen viljelijän ja kuluttajan tavalla, joka edistää kotimaista viljelyä ja tuo makuelämyksiä suomalaiseen ruokapöytään. Viljelijät, kuluttajat ja kauppa tuntevat ja tunnistavat Tuorekartano Oy:n sen tinkimättömästä toiminnasta sekä tuotteiden laadusta ja tuoreudesta. Tuorekartanolla on tarvittaessa mahdollisuus jäljittää perunan alkuperä tiettyyn peltopalstaan saakka.

Perunan matka viljelijältä ruokakaupan hyllylle

Peruna aloittaa matkansa suomalaisen viljelijän tilalta kohti Tuorekartanoa turvallisesti kuorma-auton kyydissä. Lasse, Eemeli ja Ardo ottavat perunan ystävineen lämpimästi vastaan ja lajittelevat matkaajat Tuorekartanon perunasiiloihin. Jokaiselle perunayksilölle löytyy tarkan lajittelun ansiosta oikea paikka eikä yksikään joudu hylätyksi lajittelussa. Lähtevät perunaerät ovat saapuvien tapaan asiantuntevan ammattilaisen ohjauksessa, kun Mikael luotsaa kuormat matkaan.

Multaisena saapuvat perunat saavat seuraavaksi kunnon pesun, jotta perunan kaunis kuori saadaan näkyviin. Samalla perunanlajittelukone poistaa ne perunat, jotka eivät vastaa kuluttaja-asiakkaiden laatuvaatimuksia.

Tämän jälkeen perunat lajitellaan varoen koon mukaan, ja ne ohjataan hellävaraisesti kulkemaan linjaston läpi. Seuraavaksi reitin varrella perunaa odottavat Veli, Pirjo, Getter, Kristel, Aili, Joonas ja Paavo. Perunat pussitetaan pussituskoneella ja osittain käsin. Pussituksen jälkeen ammattitaitoiset kädet pakkaavat perunapussit huolellisesti laatikoihin. Perunat myös varastoidaan Tuorekartanon puhtaissa tiloissa.

Kuorma-autot hakevat puhtaat suomalaiset laatuperunat, ja kuljettavat ne jäähdytetyissä autoissa Lidliin ja SOK:n myymälöihin kuluttajia varten. Tästä työvaiheesta Tuorekartanolla vastaa Paavo.

Tämä on se minun työni, mistä kaikki lähtee!

Meillä Tuorekartanolla ihmiset tekevät laadun. Siksi toimintamme perusedellytys on osaava ja sitoutunut henkilökunta sekä yhteistyökumppanit, jotka jakavat toimintamme eettiset periaatteet. Suomen maukkaimmat perunat tehdäänkin yhdessä viljelijöiden, henkilökunnan ja kuljetusalan yrittäjien kanssa!