Syksyiset ja rapeat Hasselbackan perunat syntyvät helposti uunissa ja sopivat täydellisesti lisukkeeksi moneen ruokaan.
4 annosta
- n. 600 g yleisperunaa tai kiinteää perunaa
- 75 g voita
- 3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
- Rosmariinia
- Suolaa
- Pippuria
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pese perunat ja leikkaa niihin viiltoja tiheästi. Katso, ettet leikkaa viiltoa koko perunan läpi, vaan pidä viillot noin sentin päässä pohjasta.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipuli ja rosmariinin oksa.
- Aseta perunat uunivuokaan, kaada voiseos päälle ja pyörittele perunoita voissa.
- Käännä perunat leikkauspinta alaspäin ja paista uunissa 20 min.
- Ota perunat uunista, käännä ne leikkauspinta ylöspäin ja paista toiset 20 min. Valmiit perunat ovat pinnasta rapeita ja kullanruskeita.
- Halutessasi voit lopuksi laittaa uunin grillitoiminnon päälle hetkeksi, jos perunat eivät ole vielä mielestäsi tarpeeksi rapeita.
- Koristele sormisuolalla ja rosmariinilla. Tarjoile lämpimänä.