Siirry sisältöön

Syksyiset Hasselbackan perunat rosmariinilla ja valkosipulilla

Syksyiset ja rapeat Hasselbackan perunat syntyvät helposti uunissa ja sopivat täydellisesti lisukkeeksi moneen ruokaan.

4 annosta

  • n. 600 g yleisperunaa tai kiinteää perunaa
  • 75 g voita 
  • 3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • Rosmariinia 
  • Suolaa 
  • Pippuria

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 
  2. Pese perunat ja leikkaa niihin viiltoja tiheästi. Katso, ettet leikkaa viiltoa koko perunan läpi, vaan pidä viillot noin sentin päässä pohjasta.
  3. Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipuli ja rosmariinin oksa.
  4. Aseta perunat uunivuokaan, kaada voiseos päälle ja pyörittele perunoita voissa.
  5. Käännä perunat leikkauspinta alaspäin ja paista uunissa 20 min.
  6. Ota perunat uunista, käännä ne leikkauspinta ylöspäin ja paista toiset 20 min. Valmiit perunat ovat pinnasta rapeita ja kullanruskeita.
  7. Halutessasi voit lopuksi laittaa uunin grillitoiminnon päälle hetkeksi, jos perunat eivät ole vielä mielestäsi tarpeeksi rapeita.
  8. Koristele sormisuolalla ja rosmariinilla. Tarjoile lämpimänä.