Siirry sisältöön

Henna Ruustamo nauttii työstään Tuorekartanolla

Elokuusta 2023 alkaen Tuorekartanon tiimin kuulunut Henna Ruustamo on uusi iloinen ja innokas työntekijä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu erilaiset hommat Tuorekartanon hallilla, kuten perunoiden lajittelu ja pakkaus laatikoihin sekä pahvin lataaminen koneeseen. 

-Tykkään siitä, että saan omissa oloissa tehdä töitä. Työkuvaukset ovat tarkkoja ja työkaverit kivoja, Ruustamo kertoo.

Töissä oppii ja kehittyy 

Työnteostaan Ruustamo on saanut paljon hyvää palautetta, sillä hän on reipas työntekijä ja aina iloinen. Ruustamo kertoo työpaikan monista hyvistä puolista. Hän saanut ottaa työssä vastuuta, minkä lisäksi työn ohella oppii uusia asioita: 

– Olen oppinut perunoista aika paljon. Tiedän, kauanko peruna säilyy ja opin lisää eri perunalajikkeista. Virolaisilta työkavereilta taas olen oppinut muutaman sanan viroa. 

Fyysinen työ on myös kohottanut kuntoa ja saanut liikkumaan, mikä on innostanut esimerkiksi lenkkeilemään vapaa-ajalla. 

Henna Ruustamo on erityistä tukea tarvitseva henkilö, joka on löytänyt mieleisen työpaikan Tuorekartanolta.

Tuorekartano on tasa-arvoinen työpaikka 

Ruustamo työskentelee kolmena päivänä viikossa hieman yli kolmen tunnin työvuoron. Hän kävisi töissä mieluusti viitenä päivänä viikossa, jos töihin kulkeminen järjestyisi helpommin. Kolmipäiväisen työviikon mahdollistaa nyt Varhan järjestämä kuljetus. 

Tuorekartanosta työnantajana Ruustamo tykkää kovasti. Hän on huomannut, että tasa-arvo on kaikille tärkeää ja kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti. 

-Tauoilla on hauskaa, ja työkavereilla on hauskat jutut. Saa kysyä ja saa paljon tukea. 

Ruustamo on saanut työporukasta itselleen yhden yhteisön lisää. Hän kannustaakin muitakin osatyökykyisiä kokeilemaan eri työmahdollisuuksia. 

-Jos työnantaja tarjoaa mahdollisuutta, niin kannattaa kokeilla pystyykö siihen vai ei. Työkokeilut on hyvä tapa löytää unelmien työpaikka.