Siirry sisältöön

Yrttiperunat

40min
6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg keittoperuna Colomboa (kiinteä)
  • Yrttitahna:
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 dl hienonnettuja basilikanlehtiä
  • 2 rkl parmesaania
  • Pinnalle:
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • Sivele tahna perunoiden päälle ja ripottele pinnalle auringonkukansiemenet.
  • Paista perunoita noin 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman ruskistuneet.
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

Resepti

  1. Keitä perunat melkein kypsäksi. Nosta ne kylmään veteen. Valuta ja painele kuivaksi talouspaperilla. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta suolalla.
  2. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  3. Sekoita öljy ja basilika tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  4. Sekoita joukkoon parmesaani.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Paista uunissa perunoiden kanssa samalla pellillä marinoituja vihanneksia, tofua, halloumia, kalaa, broileria tai lihaa.