Siirry sisältöön

Tilli-mantelipestoperunat ja kirjolohta

30min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 600 g Baby-perunaa
  • 500 g kirjolohifileetä
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • Tilli-mantelipesto:
  • 1 iso ruukku tilliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mantelilastuja
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl öljyä
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

Resepti

  1. Keitä Baby-perunat kypsiksi.
  2. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  3. Hienonna tilli ja yhdistä kaikki peston ainekset. Pyöräytä tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita pesto perunoiden joukkoon.
  4. Mausta kala suolalla ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita sinappi ja hunaja ja levitä se kalan päälle.
  5. Nosta perunat pellille kalan molemmin puolin.
  6. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kirjolohi on kypsää ja perunat ovat saaneet hieman väriä.
  7. Tarjoile raikkaan salaatin kera.