Siirry sisältöön

Perunapizza

60min
4 annosta
VL

Ainekset

  • Pizzataikina:
  • 2 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • Täyte:
  • 6 keskikokoista kypsää Mikro-perunaa
  • suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • rucolaa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

Resepti

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut taikinan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  2. Muotoile käsin kaksi pizzapohjaa suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille jauhoja apuna käyttäen. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  4. Leikkaa kypsät perunat viipaleiksi.
  5. Kuori, puolita ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Yhdistä sipulit- ja perunaviipaleet laakeassa astiassa.
  6. Lisää oliiviöljy sekä suola ja sekoita niin, että mausteet imeytyvät tasaisesti.
  7. Hienonna rosmariini. Sekoita ranskankerma, mausteet, hunaja ja juusto. Levitä seos pizzapohjille.
  8. Asettele päälle peruna-sipuliseos.
  9. Paista pizzaa uunin alaosassa 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  10. Viimeistele sormisuolalla ja rucolan lehdillä.
  11. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Pizzaan sopii lisäksi myös feta-, vuohen- tai mozzarellajuusto. Voit muokata reseptistä helposti gluteenittoman ja vegaanin!