Ainekset
- Pizzataikina:
- 2 dl vettä
- 20 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- n. 5 dl vehnäjauhoja
- Täyte:
- 6 keskikokoista kypsää Mikro-perunaa
- suolaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
- rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl juustoraastetta
- rucolaa
Resepti
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut taikinan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
- Muotoile käsin kaksi pizzapohjaa suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille jauhoja apuna käyttäen. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa kypsät perunat viipaleiksi.
- Kuori, puolita ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Yhdistä sipulit- ja perunaviipaleet laakeassa astiassa.
- Lisää oliiviöljy sekä suola ja sekoita niin, että mausteet imeytyvät tasaisesti.
- Hienonna rosmariini. Sekoita ranskankerma, mausteet, hunaja ja juusto. Levitä seos pizzapohjille.
- Asettele päälle peruna-sipuliseos.
- Paista pizzaa uunin alaosassa 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
- Viimeistele sormisuolalla ja rucolan lehdillä.
- Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Pizzaan sopii lisäksi myös feta-, vuohen- tai mozzarellajuusto.
Voit muokata reseptistä helposti gluteenittoman ja vegaanin!