Siirry sisältöön

Rakkaudesta luontoon ja perunaan – ympäristöystävällinen liiketoimintamme

Kohti ympäristöystävällisempää liiketoimintaa

“Kaiken toimintamme lähtökohtana ovat kuluttajamme ja heidän odotuksensa sekä tarpeensa – ja tietenkin rakkaus kotimaiseen perunaan.” 

Kari Kastari, toimitusjohtaja

Ekologisuus Tuorekartanolla

Tuorekartanon pakkaamolla käsitellemme noin 17-20 miljoonaa kiloa suomalaista perunaa vuosittain.

Tavoitteenamme on toimittaa puhdasta kotimaista perunaa ruokapöytiin niin resurssitehokkaasti kuin mahdollista. Kunnioitamme kaikessa toiminnassamme ympäristöä ja pyrimme vähentämään ympäristön kuormitusta.

Hiilijalanjäljen pienentäminen

Teimme kestävän kehityksen sitoumuksen vuonna 2017. Sitouduimme vähentämään kuljetuksen aiheuttamia päästöjä sekä pienentämään hiilijalanjälkeämme. Aloitimme logistiikan tehostetun seurannan, tavoitteenamme hyödyntää rekkojen 100 %:nen täyttöaste. Olemme onnistuneet kasvattamaan autokohtaista kuljetusvolyymia ja vähentäneet kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä.

Perunan laadunvalvonta ja lajittelu on järjestetty niin, että jätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Mikäli peruna ei pienen pintavirheen tai kokonsa vuoksi päädy kaupan hyllylle, toimitamme ne hiutaleteollisuuden raaka-aineeksi, kuorimoille ja tärkkelysteollisuudelle.

Lähellä sijaitsevat sopimusviljelijät

Käytämme lähiviljelijöitä, joten voimme taata sekä perunan tuoreuden että vähentää kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Kaikki sopimusviljelijämme ovat IP-perussertifioinnin ja IP Sigill -tason mukaisesti koulutettuja sekä auditoituja. Sertifioinnin tavoitteena on lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden käytön minimoiminen sekä veden käytön tehostaminen.

Myös yrityskumppanimme painottavat ja kehittävät ympäristöasioita

Käytämme Tuorekartanolla mahdollisimman paljon kierrätettäviä tai muilla tavoin uudelleen hyödynnettäviä pakkausmateriaaleja. Olemme onnistuneet vähentämään muovin käyttöä yhteensä n. 25 %.

Asiakaskuntamme on vähittäiskauppasektori. Lidl on asiakkaistamme ensimmäinen kauppaketju, joka asetti tavoitteen muovin vähentämiselle valikoimassaan. Kehitimme Lidlin kanssa yhteistyössä täysin kierrätettävän perunalaatikon. Aaltopahvista valmistetussa 3 kg:n jääkaappilaatikossa on uudelleen suljettava luukku, joka suojaa perunoita valolta ja takaa näin paremman säilyvyyden. Tuorekartanon perunoiden ekopakkaus on ollut myynnissä Lidl-myymälöissä vuodesta 2019.

Käytämme myös CHEP:in vuokralavoja, joihin käytetty puu tulee kestävästi hoidetuista ja sertifioiduista metsistä.

Ekologisesti totta kai!

Kunnioitamme kaikessa toiminnassamme ympäristöä ja pyrimme vähentämään ympäristön kuormitusta jatkossakin parhaamme mukaan. Rakkaudesta luontoon ja perunaan!