Siirry sisältöön

Suosittu ranskalaisperuna valloittaa Suomen

Pieni ja maukas puikulan mallinen La Ratte -peruna on päässyt monen huippukokin pataan sekä nyt myös osaksi Tuorekartanon laadukasta valikoimaa.

Ranskalaisille tuttu herkullinen lajike on viimeinkin saatavilla Suomessa viljeltynä. Perunalajikkeen alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta Ranskan lisäksi myös Tanskasta löytyy hyvin samankaltainen La Ratten sukulaislajike. La Rattea viljeltiin jo 1800-luvulla, mutta suuren suosioon se pääsi vasta 60-luvulla, kun sitä alettiin markkinoida Pariisin parhaille ravintoloille. Nykyään La Ratte -perunoiden ainulaatuisesta makuprofiilista nautitaan ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa.

Kiinteä ja siro La Ratte sopii erityisen hyvin keitettäväksi, paistettavaksi ja uunissa paahdettavaksi. Lajikkeella on tasainen ja voimainen koostumus, joka pysyy hyvin koossa. Maultaan La Ratte on hasselpähkinäinen ja kastanjainen, mikä sointuu hyvin yhteen erilaisten yrttien, kuten timjamin ja persiljan kanssa. Kokeile La Rattea myös esimerkiksi voin, valkosipulin, oliivien tai kapristen kanssa. Lajike maistuu erinomaisesti esimerkiksi salaatissa, keitossa, laatikossa tai karkeassa perunamurskassa.

Tuorekartanon La Ratte -perunat on pakattu käteviin 500 gramman rasioihin. Pakkaukset ovat täysin muovittomia, kierrätettäviä ja ekologisia.

Tuorekartano on jo vuosia panostanut toimintansa ja tuotteidensa ympäristöystävällisyyteen. Yritys on sitoutunut Agenda 2030 – ja Sitoumus 2050 -ohjelmiin sekä asettanut itselleen selkeitä kestävän kehityksen tavoitteita. Muovittomat pakkaukset, kuten pahviset La Ratte -rasiat, ovat osa näitä tavoitteita: Tuorekartano on vähentänyt pakkausmateriaaliensa muovin määrää jo 25 %:lla.