Siirry sisältöön

Tuorekartano panostaa pakkaukseen – Oletko jo ostanut dinosaurusperunoita?

Suomalainen perunapakkaamo Tuorekartano Oy vaihtoi teho- ja eurolavat CHEPin vuokralavoihin. CHEPin lavojen avulla Tuorekartano saa perunatuotesarjansa näkyvästi esille kaupoissa, eivätkä lavat enää mene rikki eikä yritys kamppaile palautuvien tuotteiden kanssa. Kuljetukset pysyvät ehjinä perille asti, ja lavat ovat yhteensopivia keskusliikkeiden automatisoitujen varastojen kanssa.

Tuorekartano on tuonut vuodesta 1986 kotimaista perunaa suomalaisten ruokapöytiin. Yhtiö toimittaa kauppoihin valmiiksi pakattuja perunoita ja irtoperunoita. Tuorekartano on satsannut viime vuosina erittäin paljon siihen, että tuotteet erottuvat kaupassa ja että kuluttajan on helppo valita oikeat perunat eri tarkoituksiin.

”Meillä on 25 erilaista tuotemerkkiä ja olemme tuoneet rohkeasti erilaisia kausituotteita markkinoille: halloweenin aikaan kaupoista löytyy halloween-perunapussi. Kun Suomessa oli koko kansan jalkapallohuuma, kehitimme Huuhkajat-pussin. Jouluna perunat löytyvät tietenkin joulupusseista. Lapsille keksimme dinosauruspussin, jossa perunat ovat erivärisiä”, Tuorekartanon toimitusjohtaja Kari Kastari kuvailee.

Tuorekartano tehostaa tuotteidensa näkyvyyttä myös display-kuljetuslavoilla.

”Esittely- eli varttilavojen päälle tulevat vielä näyttävät mainospahvit, joilla markkinoimme kausituotteita ja tuomme esille uusia brändejä”, Kastari kertoo.

Lavoja nopealla aikataululla, sopivat yhteen automaattisten varastojen kanssa

Varttilavojen lisäksi Tuorekartanolla on käytössään vuosittain noin 25 000-30 000 puolilavaa ja noin 9 000-11 000 eurolavaa. Eurolavoilla Tuorekartanolta lähtee kontteina irtoperunaa keskusliikkeisiin.

Puolilavojen päällä tuotteet kulkevat suoraan kaupan ostostilaan: pakkauksesta otetaan sivupahvi pois, ja esittely on valmis.

”Heti valmis esittely on käytännöllinen ja helppo kaupan henkilökunnalle: se vähentää esillepanotyön minimiin”, Kastari sanoo.

Tuorekartano otti käyttöön CHEPin lavat jo vuonna 2017. Vielä aiemmin yritys kokeilin muun muassa ympäristöystävällisiä pahvista tehtyjä lavoja, mutta ne eivät kestäneet kuljetuksissa, joten lavoja meni rikki ja tuotteita palautui.

”CHEPin lavat ovat aina ehjiä ja puhtaita. Elintarvikkeiden kuljetuksessa hygieenisyys ja puhtaus ovat erittäin tärkeitä asioita. Meille on myös suuri etu, että CHEPin lavat ovat yhteensopivia automaattisten varastojen kanssa, sillä meiltä lähtee tavaraa suurille keskusliikkeille automatisoituihin tiloihin”, Kari Kastari sanoo.

”CHEPin toimitusvarmuus on myös ollut hyvällä tasolla, ja tarvittaessa olemme saaneet lavoja nopeallakin aikataululla”, Kastari jatkaa.