Siirry sisältöön

Lupauksia annettu ja pidetty – Tuorekartano Oy saavuttanut Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteita 

Tuorekartano Oy teki kestävän kehityksen sitoumuksen 16.03.2017 puhtaan suomalaisen ruokaperunan puolesta. Sitoumuksen tavoitteita olivat:

  1. Puhtaampaa ja laadukkaampaa suomalaista ruokaperunaa resurssitehokkaasti 
    Tuorekartano Oy sitoutui siihen, että kaikki sen sopimusviljelijät ovat vuoden 2018 loppuun mennessä koulutettuja ja auditoituja IP-perussertifioinnin mukaisesti. Sertifioinnin tavoitteena on lannoitteiden ja kasvimyrkkyjen käytön minimoiminen sekä veden käytön tehostaminen. Tavoitetta seurattiin hyväksyttyjen auditointien lukumäärällä.  Tällä hetkellä kaikki Tuorekartano Oy:n sopimusviljelijät ovat auditoituja ja sertifioituja.
  2. Puhtaampi ilma, vähemmän päästöjä oikealla logistiikalla 
    Tuorekartano Oy sitoutui pienentämään kuljetuksen aiheuttamia ympäristöhaittoja ja pienentämään hiilijalanjälkeään.  Tuorekartano aloitti logistiikkansa uudelleenjärjestelyn ja logistiikan tehostetun seurannan vuoden 2017 alussa.  Tavoitteena oli autojen 100 %:n täyttöaste. Seurannassa ovat olleet 24 000:n ja 40 000 kg:n kuljetukset. Seurantaa ja raportointia tehdään päivittäin.  Tuorekartano Oy on pystynyt vähentämään kuljetusten lukumäärää 23 % seurantajaksolla.
  3. Uusilla pakkauksilla parempi tuotelaatu, pienempi ruokahävikki ja 25 % vähemmän muovia
    Tuorekartano Oy on sitoutunut kehittämään tuotteidensa pakkausmateriaaleja yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Uudet pakkausmateriaalit otettiin käyttöön vuoden 2019 aikana.  Uusilla pakkausmateriaaleilla tavoitellaan perunan parempaa säilyvyyttä, ruokahävikin pienentämistä ja muovin vähentämistä pakkauksissa.  Muovia on onnistuttu vähentämään 25 % kaikissa perunapakkauksissa.

Uuden visuaalisen ilmeen kautta pyritään helpottamaan kuluttajan valintaa, jotta hän löytäisi vaivattomasti oikean tuotteen käyttötarkoitukseensa.  Oikean ja oikean kokoisen tuotteen valinta auttaa vähentämään ruokahävikkiä merkittävästi.

Lähes muoviton jääkaappilaatikko markkinoille
Tuorekartano Oy lanseerasi lähes kokonaan muovittoman 3 kg:n jääkaappilaatikon yhdessä Lidl Suomi Ky:n kanssa syksyllä 2019. Ainutlaatuinen jääkaappilaatikko kehitettiin yhteistyössä DS Smith Packaging Finland Oy:n kanssa ja se voitti pohjoismaisen ScanStar ja maailmanlaajuisen WorldStar Packaging –palkinnot.

”Kiitos suomalaiset kuluttajat, vähittäiskauppa, yhteistyökumppanit ja viljelijät, että olette kaikki osaltanne auttaneet meitä tavoitteidemme saavuttamisessa.  Tästä on hyvä jatkaa työtä puhtaan suomalaisen ruoan, puhtaan ympäristön ja paremman huomisen puolesta”.

– Tuorekartanon työntekijät ja yrittäjät