Siirry sisältöön

Täysin kierrätettävät ja muovittomat perunapakkaukset

Tuorekartanon uudet perunapakkaukset on huomioitu pakkausalan julkaisuissa ympäri maailman

Uutuuslajikkeemme La Ratte -perunan ekologinen pahvipakkaus on herättänyt mielenkiintoa laajasti. Kätevän kokoinen 500 gramman laatikko on valmistettu Metsä Boardin Prime FBB EB -kartongista, jonka dispersiopäällyste kestää kosteutta ja rasvaa. Se on täysin kierrätettävissä: pakkauksen voi kompostoida tai lajitella pahvinkeräykseen. 

Täysin muovittomat laatikot ovat osa Tuorekartanon tavoitetta vähentää muovin määrää pakkausmateriaaleissa. Tuorekartanolla on selkeät kestävän kehityksen tavoitteet, joita pyritään täyttämään monipuolisesti – esimerkiksi La Ratte -perunoiden pieni pakkauskoko on suunniteltu vähentämään ruokahävikkiä. Tämän lisäksi pahvinen pakkaus on optimaalinen perunan säilytykseen, sillä se suojaa perunoita valolta ja kolhuilta. 

Uudesta ympäristöystävällisestä pakkausmenetelmästä on uutisoitu kansainvälisesti. Muun muassa Packaging Europe -lehti, ruotsalainen Packnet ja intialainen ruoka-alan lehti IndiFoodBev julkaisivat sivuillaan jutun La Ratte -pakkauksesta. Pohjoisamerikkalainen pakkausalan Brunton Business Publications taas kertoi laatikosta sivuillaan ja somessa. 

Myös yleisperuna viihtyy pahvipakkauksessa

La Ratte -perunat eivät ole ainoita kartonkipakkaukseen pakattuja perunoita. Tuorekartanolta löytyy myös DS Smithin kanssa suunniteltu ja toteutettu jääkaappipakkaus, joka voitti jopa ScanStar-kilpailun vuonna 2019. Yleisperunan pahvipakkaus on suunniteltu sopimaan täydellisesti jääkaappiin ja pidentämään perunan säilyvyyttä.  

Tuorekartanon perunalaatikkoJääkaappipakkaus sisältää reilun määrän moneen reseptiin taipuvaa puhdasta suomalaista yleisperunaa. Laatikko on muotoiltu helposti käytettäväksi ja säilytystilaansa sopivaksi. Siitä löytyy näppärä kahva, joka helpottaa laatikon siirtelyä, ja luukku, josta saa kätevästi napattua sopivan määrän perunoita. Myös jääkaappipakkaus on täysin muoviton ja kierrätettävissä.  

Oletko jo kokeillut maukasta La Rattea tai kätevää jääkaappilaatikkoa? Molempia löytyy nyt Lidlistä!