Ainekset
- 1 kg yleisperunaa
- 2 vartta kevätsipulia
- Hernepesto:
- 200 g herneitä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl hienonnettuja villiyrttejä tai tuoretta basilikaa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Resepti
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Paloittele perunat ja mausta suolalla. Hienonna kevätsipuli.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna yrtit. Yhdistä ainekset ja hienonna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita hernepesto ja kevätsipuli perunoiden joukkoon ja tarkista maku.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Nauti salaatti sellaisenaan tai erilaisten kala- tai liharuokien kera. Salaatti on hyvä lisäke grilli- ja makkararuoille tai evääksi piknikille erilaisten leikkeleiden kera.