Siirry sisältöön

Lämmin vihreä perunasalaatti

30min
4-6 annosta
G, M

Ainekset

  • 1 kg yleisperunaa
  • 2 vartta kevätsipulia
  • Hernepesto:
  • 200 g herneitä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hienonnettuja villiyrttejä tai tuoretta basilikaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Suomalainen yleisperuna 2 KG

    Suomalainen yleisperuna 2 KG

    Yleisperuna taipuu kaikkeen ruoanlaittoon helposti ja maukkaasti.

  • Suomalainen yleisperuna, jääkaappilaatikko 2 KG

    Suomalainen yleisperuna, jääkaappilaatikko 2 KG

    Kätevä ja ekologinen jääkaappipakkaus perunoiden optimaaliseen säilytykseen!

Resepti

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Paloittele perunat ja mausta suolalla. Hienonna kevätsipuli.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna yrtit. Yhdistä ainekset ja hienonna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita hernepesto ja kevätsipuli perunoiden joukkoon ja tarkista maku.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Nauti salaatti sellaisenaan tai erilaisten kala- tai liharuokien kera. Salaatti on hyvä lisäke grilli- ja makkararuoille tai evääksi piknikille erilaisten leikkeleiden kera.