Ainekset
- 1 kg Siikli-perunaa (kiinteä)
- 2 punasipulia
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 300 g kirjolohifileetä
- 1 rkl sitruunanmehua
- Kermaviilikastike:
- 1 prk kermaviiliä
- 1 tl Dijon-sinappia
- ½ tl hunajaa
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- 10 lehteä tuoretta basilikaa hienonnettuna
Resepti
- Pilko perunat ½ cm viipaleiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja valele öljyllä. Sekoita ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipelille.
- Sekoita korppujauho ja parmesaani. Ripottele puolet seoksesta perunoiden pinnalle.
- Paista perunoita 220 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
- Leikkaa kirjolohi noin 2 cm paksuisiksi paloiksi. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.
- Ota pelti uunista ja nostele kalanpalat perunoiden päälle.
- Ripottele päälle loput korppujauho-parmesaaniseoksesta ja paista vielä noin 7–10 minuuttia kunnes kala on kypsää.
- Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Voit käyttää kalan sijaan broileria, kypsiä papuja, Mifua tai Härkistä.