Siirry sisältöön

Parmesaaniperunoita ja kirjolohta

30min
4 annosta
VL

Ainekset

  • 1 kg Siikli-perunaa (kiinteä)
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 300 g kirjolohifileetä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • Kermaviilikastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl hunajaa
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 10 lehteä tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

Resepti

  1. Pilko perunat ½ cm viipaleiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja valele öljyllä. Sekoita ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipelille.
  2. Sekoita korppujauho ja parmesaani. Ripottele puolet seoksesta perunoiden pinnalle.
  3. Paista perunoita 220 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
  4. Leikkaa kirjolohi noin 2 cm paksuisiksi paloiksi. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.
  5. Ota pelti uunista ja nostele kalanpalat perunoiden päälle.
  6. Ripottele päälle loput korppujauho-parmesaaniseoksesta ja paista vielä noin 7–10 minuuttia kunnes kala on kypsää.
  7. Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Voit käyttää kalan sijaan broileria, kypsiä papuja, Mifua tai Härkistä.