Ainekset
- 800 g kypsää Jazzy-perunaa (kiinteä)
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 2 dl kermaa tai kookoskermaa
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua maustepippuria
- 1 dl hienonnettua basilikaa
- 2 dl juustoraastetta
Resepti
- Keitä perunat. Paloittele kypsät perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna basilika.
- Lisää basilika, sipulit ja kirsikkatomaatit perunoiden päälle uunivuokaan.
- Sekoita kermaan munat ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kerma hyytynyt.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Tähän ruokaan voit halutessasi lisätä kaikkia kypsiä kasviksia, broileria, kinkkua, makkaroita sekä kylmäsavukalaa, kypsää kalaa, kypsiä papuja, Mifua tai Härkistä.