Siirry sisältöön

Peruna-tomaattipaistos

40min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 800 g kypsää Jazzy-perunaa (kiinteä)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl kermaa tai kookoskermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 2 dl juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

Resepti

  1. Keitä perunat. Paloittele kypsät perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna basilika.
  4. Lisää basilika, sipulit ja kirsikkatomaatit perunoiden päälle uunivuokaan.
  5. Sekoita kermaan munat ja mausteet. Kaada kermaseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kerma hyytynyt.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Tähän ruokaan voit halutessasi lisätä kaikkia kypsiä kasviksia, broileria, kinkkua, makkaroita sekä kylmäsavukalaa, kypsää kalaa, kypsiä papuja, Mifua tai Härkistä.