Siirry sisältöön

Lohkoperunapelti

30min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl Provençale-yrttimausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 200 g fetajuustoa
  • 200 g terttu- tai kirsikkatomaatteja
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

Resepti

  1. Pese ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sekoita kulhossa perunat, sipulit, 2 rkl öljyä ja mausteet.
  3. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
  4. Lisää pellille fetapala ja tomaatit. Ripottele 1 rkl oliiviöljyä fetan ja tomaattien päälle ja rouhi pinnalle hiukan mustapippuria.
  5. Paista vielä uunin ylätasolla 10–15 minuuttia.