Siirry sisältöön

Peruna-tomaattimunakas

20min
2 annosta
G, VL

Ainekset

  • 200 g kypsää Talentine-perunaa (kiinteä)
  • 1 pieni punasipuli
  • 8 kpl kirsikkatomaattia
  • 6 munaa
  • 4 rkl vettä tai kermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 2 rkl juustoraastetta
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

Resepti

  1. Keitä ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Riko munat ja vatkaa rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon vesi tai kerma ja mausteet.
  4. Käytä paistinpannua, jonka voit laittaa uuniin. Kuullota voissa perunat ja sipuli.
  5. Lisää munaseos pannulle ja nosta lämpöä. Anna seoksen lämmetä kunnolla ja ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
  6. Laita seos uuniin noin 6–8 minuutiksi kunnes munakas on hyytynyt. Nauti vihersalaatin kera.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Munakas on nopeaa, edullista ja ravitsevaa ruokaa, joka maistuu hyvältä myös kylmänä ja on oiva eväs töihin sekä piknikille.