Ainekset
- 200 g kypsää Talentine-perunaa (kiinteä)
- 1 pieni punasipuli
- 8 kpl kirsikkatomaattia
- 6 munaa
- 4 rkl vettä tai kermaa
- ¼ tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 2 rkl öljyä tai voita
- 2 rkl juustoraastetta
Resepti
- Keitä ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Riko munat ja vatkaa rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon vesi tai kerma ja mausteet.
- Käytä paistinpannua, jonka voit laittaa uuniin. Kuullota voissa perunat ja sipuli.
- Lisää munaseos pannulle ja nosta lämpöä. Anna seoksen lämmetä kunnolla ja ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
- Laita seos uuniin noin 6–8 minuutiksi kunnes munakas on hyytynyt. Nauti vihersalaatin kera.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Munakas on nopeaa, edullista ja ravitsevaa ruokaa, joka maistuu hyvältä myös kylmänä ja on oiva eväs töihin sekä piknikille.