Siirry sisältöön

Lämmin makkara-perunasalaatti

15min
4 annosta
G, M

Ainekset

  • 800 g kypsää Annabelle-perunaa (kiinteä)
  • 200 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 250 g raakamakkaraa
  • 1 rkl öljyä
  • Kastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua oreganoa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalainen Annabelle-peruna 1 KG

    Suomalaisten suursuosikin Annabellen maku on kermainen ja pehmeä.

  • Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Suomalainen kiinteä peruna 2 KG

    Kiinteästä perunasta valmistat maukkaat keitot, salaatit ja muut herkut.

  • Suomalainen mikroperuna 500g

    Suomalainen mikroperuna 500g

    Mikroperunat valmistuvat nopeasti mikrossa ja toimivat myös normaalisti keitinperunana.

  • Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Suomalainen Jazzy-peruna 1 KG

    Jazzy-peruna on kuin varhaisperuna: ohutkuorinen ja nopeasti kypsyvä.

  • Talentine 1 kg

    Talentine 1 kg

    Gourmet-lajike Talentine sopii erinomaisesti salaattiin tai lisukkeeksi.

  • Keittoperuna 1 KG

    Keittoperuna 1 KG

    Makutestin voittaja Colomba sopii erityisen hyvin keittoihin sekä moneen muuhun ruokaan.

  • Suomalainen siikli 1 KG

    Suomalainen siikli 1 KG

    Tunnetuin suomalainen perunalajike. Siikli on moneen ruokaan sopiva herkkuperuna!

  • La Ratte -peruna 500g

    La Ratte -peruna 500g

    Ainutlaatuisen maukas ja pähkinäinen La Ratte sopii erityisesti salaatteihin ja keittoperunaksi.

  • Baby-perunat 500g

    Baby-perunat 500g

    Suloiset Baby-perunat valmistuvat nopeasti monella eri tapaa, vaikka grillaamalla!

Resepti

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna oregano ja sekoita kaikki kastikeainekset keskenään.
  2. Paloittele kypsät perunat ja mausta kastikkeella.
  3. Poista kannat tuoreista pavuista, kiehauta suolalla maustetussa vedessä ja valuta tai vaihtoehtoisesti sulata pakastepavut.
  4. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele makkarat.
  5. Ruskista makkarat ja pienennä lämpöä. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi.
  6. Lisää pannulle perunat, tomaatit sekä vihreät pavut ja anna lämmetä.
  7. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  8. Nauti raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen. Salaattiin sopii kaikenlaiset makkarat – voit valita oman makusi mukaan. Kokeile salaattia myös kypsien papujen, Mifun tai Härkiksen kera.