Ainekset
- 800 g kypsää Annabelle-perunaa (kiinteä)
- 200 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni punasipuli
- 250 g raakamakkaraa
- 1 rkl öljyä
- Kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua oreganoa
Resepti
- Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna oregano ja sekoita kaikki kastikeainekset keskenään.
- Paloittele kypsät perunat ja mausta kastikkeella.
- Poista kannat tuoreista pavuista, kiehauta suolalla maustetussa vedessä ja valuta tai vaihtoehtoisesti sulata pakastepavut.
- Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Paloittele makkarat.
- Ruskista makkarat ja pienennä lämpöä. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi.
- Lisää pannulle perunat, tomaatit sekä vihreät pavut ja anna lämmetä.
- Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Nauti raikkaan vihersalaatin kera.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.
Salaattiin sopii kaikenlaiset makkarat – voit valita oman makusi mukaan. Kokeile salaattia myös kypsien papujen, Mifun tai Härkiksen kera.