Siirry sisältöön

Peruna-lehtikaalimuusi eli Irkkumuusi

20min
4-6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg isoja jauhoisia perunoita
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 50 g voita
  • 2 ½ dl täysmaitoa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

    Kun ruoanlaitossa täytyy päästä hifistelemään perunalla, silloin iso jauhoinen on oikea valinta. Muusit, perunalaatikot ja muut onnistuvat erinomaisesti!

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Kun haluat kokata tai leipoa jauhoisella perunalla, niin valintasi on Tuorekartanon jauhoinen peruna.

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

    Revittele kunnolla keittiössäsi! Paista pannulla, uunissa, grillaa, mausta ja nauti! Kokeile myös valmistaa airfryerilla!

  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Lasten suosikkituote, joka sisältää jauhoisia perunalajikkeita keltakuorisista potuista punakuorisiin perunoihin. Näistä on mukava tehdä vaikkapa suosikkimuusia.

  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

    Kokkaa perunaa hauskasti Halloween-juhlapöytään. Valmista uunissa ja nauti lisukkeena.

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Parasta uunissa kokonaisena tai lohkoissa kypsennettynä. Nauti erilaisten täytteiden kera!

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Luonnonmukaisesti viljelty yleisperuna on parasta keitettynä tai paistettuna, sopii hyvin keittoihin, salaatteihin ja maistuu myös laatikkoruuissa.

Resepti

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Halkaise ja huuhtele purjo. Käytä vain vaalea ja vaaleanvihreä osa. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi.
  3. Poista lehtikaalista paksu ruoti ja revi paloiksi.
  4. Kuullota purjo ja lehtikaali öljyssä pehmeäksi. Mausta suolalla ja hunajalla.
  5. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja lisää voi. Soseuta perunat perunansurvimella ja lisää maito, purjo ja lehtikaali. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkit:

Nauti lohturuokana tai lisäkkeenä erilaisten ruokien kera.