Ainekset
- 1 kg isoja jauhoisia perunoita
- 3 lehtikaalin lehteä
- 1 pieni purjo
- 2 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- 50 g voita
- 2 ½ dl täysmaitoa
Resepti
- Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Halkaise ja huuhtele purjo. Käytä vain vaalea ja vaaleanvihreä osa. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi.
- Poista lehtikaalista paksu ruoti ja revi paloiksi.
- Kuullota purjo ja lehtikaali öljyssä pehmeäksi. Mausta suolalla ja hunajalla.
- Kaada perunoiden keitinvesi pois ja lisää voi. Soseuta perunat perunansurvimella ja lisää maito, purjo ja lehtikaali. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkit:
Nauti lohturuokana tai lisäkkeenä erilaisten ruokien kera.