Ainekset
- 1 kg Rock-perunaa (jauhoinen)
- 1 rkl voita
- 1 dl hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
- 50 g baby pinaattia
- 150 g ranskankermaa
- noin ½ tl suolaa
- 100 g ruskistettua pekonia, kypsää lihaa tai kalaa
Resepti
- Kiehauta vesi ja keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää voi perunoiden joukkoon.
- Ruskista pekoni pannulla rapeaksi.
- Lisää sipuli, persilja, babypinaatti, ranskankerma ja suola kattilaan. Pane kansi päälle ja ravista eli hölskytä kattilaa niin, että perunoiden rakenne rikkoutuu.
- Murustele ruskistettu pekoni joukkoon ja nauti.
Vinkit:
Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.