Siirry sisältöön

Hölskypottupata

20min
4-6 annosta
G, VL

Ainekset

  • 1 kg Rock-perunaa (jauhoinen)
  • 1 rkl voita
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
  • 50 g baby pinaattia
  • 150 g ranskankermaa
  • noin ½ tl suolaa
  • 100 g ruskistettua pekonia, kypsää lihaa tai kalaa
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

    Revittele kunnolla keittiössäsi! Paista pannulla, uunissa, grillaa, mausta ja nauti! Kokeile myös valmistaa airfryerilla!

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Kun haluat kokata tai leipoa jauhoisella perunalla, niin valintasi on Tuorekartanon jauhoinen peruna.

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

    Kun ruoanlaitossa täytyy päästä hifistelemään perunalla, silloin iso jauhoinen on oikea valinta. Muusit, perunalaatikot ja muut onnistuvat erinomaisesti!

  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

    Kokkaa perunaa hauskasti Halloween-juhlapöytään. Valmista uunissa ja nauti lisukkeena.

  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Lasten suosikkituote, joka sisältää jauhoisia perunalajikkeita keltakuorisista potuista punakuorisiin perunoihin. Näistä on mukava tehdä vaikkapa suosikkimuusia.

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Parasta uunissa kokonaisena tai lohkoissa kypsennettynä. Nauti erilaisten täytteiden kera!

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Luonnonmukaisesti viljelty yleisperuna on parasta keitettynä tai paistettuna, sopii hyvin keittoihin, salaatteihin ja maistuu myös laatikkoruuissa.

Resepti

  1. Kiehauta vesi ja keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää voi perunoiden joukkoon.
  2. Ruskista pekoni pannulla rapeaksi.
  3. Lisää sipuli, persilja, babypinaatti, ranskankerma ja suola kattilaan. Pane kansi päälle ja ravista eli hölskytä kattilaa niin, että perunoiden rakenne rikkoutuu.
  4. Murustele ruskistettu pekoni joukkoon ja nauti.

Vinkit:

Perunat voi käyttää ruokiin myös kuorineen.