Siirry sisältöön

Mehevät lyttyperunat

40min
4 annosta
G, VL

Ainekset

  • 800 g Mix-perunoita (jauhoinen)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Marinoitu punasipuli:
  • 1 punasipuli
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • Kastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl hunajaa ripaus suolaa
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (persilja, basilika, ruohosipuli)
Valitse reseptiin tämä peruna:
  • Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Suomalainen peruna-mix 1,5 KG

    Lasten suosikkituote, joka sisältää jauhoisia perunalajikkeita keltakuorisista potuista punakuorisiin perunoihin. Näistä on mukava tehdä vaikkapa suosikkimuusia.

  • Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Suomalainen jauhoinen peruna 2 KG

    Kun haluat kokata tai leipoa jauhoisella perunalla, niin valintasi on Tuorekartanon jauhoinen peruna.

  • Iso jauhoinen 1 KG

    Iso jauhoinen 1 KG

    Kun ruoanlaitossa täytyy päästä hifistelemään perunalla, silloin iso jauhoinen on oikea valinta. Muusit, perunalaatikot ja muut onnistuvat erinomaisesti!

  • Hurjaa perunaa

    Hurjaa perunaa

    Kokkaa perunaa hauskasti Halloween-juhlapöytään. Valmista uunissa ja nauti lisukkeena.

  • Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Suomalainen uuniperuna 1 KG

    Parasta uunissa kokonaisena tai lohkoissa kypsennettynä. Nauti erilaisten täytteiden kera!

  • Rock 1,5 KG

    Rock 1,5 KG

    Revittele kunnolla keittiössäsi! Paista pannulla, uunissa, grillaa, mausta ja nauti! Kokeile myös valmistaa airfryerilla!

  • Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Suomalainen luomuperuna 1 KG

    Luonnonmukaisesti viljelty yleisperuna on parasta keitettynä tai paistettuna, sopii hyvin keittoihin, salaatteihin ja maistuu myös laatikkoruuissa.

Resepti

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kaada sipuleiden päälle kulhoon punaviinietikka ja ripauta joukkoon sokeri. Anna sipuleiden maustua 15 minuuttia.
  3. Sekoita kastikeainekset ja jätä huoneenlämpöön vetäytymään.
  4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  6. Lyttää perunat painamalla niitä kämmenellä tai lasin, pullon tai kulhon pohjalla.
  7. Sivele perunoiden pintaan oliiviöljyä ja ripottele pinnalle valkosipuliviipaleet. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  8. Paista uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta ja kuori on rapea.
  9. Lusikoi punasipuli perunoiden päälle ja dippaa kastikkeeseen.

Vinkit:

Tästä perunalajikkeesta tulee ihanan mureat lyttyperunat. Niissä on paksu kuori, joka rapeutuu hyvin uunissa. Lyttyperunat voi valmistaa muistakin jauhoisista perunalajikkeista. Ne ovat täydellistä lohturuokaa ja sopivat lisukkeeksi erilaisille ruoille tai tarjottavaksi erilaisten kylmien leikkeleiden kera.