Ainekset
- 6 isoa uuniperunaa (jauhoinen)
- 2 rkl öljyä
- 1 pieni punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ tl kuivattua timjamia
- 100 g babypinaattia
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- ½ prk Koskenlaskija Ruoka & Dippi cheddaria
- 1 dl juustoraastetta
Resepti
- Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.
- Ota perunat pois uunista ja nosta uunin lämpöä 225 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Leikkaa hieman jäähtyneistä perunoista hattu pois ja koverra sisus lusikalla kulhoon.
- Kuullota öljyssä sipulit ja kuivattu timjami. Lisää joukkoon pinaatti. Sekoita mukaan perunoiden sisus, Koskenlaskija sekä mausteet ja tarkista maku.
- Jaa seos perunankuoriin ja ripottele juustoraaste perunoiden päälle. Paista uunissa, kunnes pinta on kullankeltainen.
- Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.
Vinkit:
Voit lisätä täytteeseen kevyesti ruskistettuna mausteista makkaraa viipaleina tai ruskistettua pekonia suikaleina. Savukala tai kylmäsavukala sopii myös.
Leikkaa perunoista viipaleita ja tarjoile ne pääruokana, lisukkeena tai pieninä alku- tai cocktailpaloina.