Siirry sisältöön

Maaseudun työntekijäpalvelut auttaa löytämään kausityöntekijöitä

Ulriikka Vapola-Leinosen perustama Maaseudun työntekijäpalvelut on jo muutaman vuoden ajan auttanut Tuorekartanoa ja muita maaseudun yrityksiä löytämään motivoituneita kausityöntekijöitä. 

Vapola-Leinosen yritys etsii maaseudun työnantajia sekä työhakijoita Suomesta ja muista Euroopan maista. Työntekijöitä on löytynyt paljon Suomen lisäksi muun muassa Moldovasta, Latviasta ja Tšekistä. Maaseudun työntekijäpalvelut auttaa työntekijöitä muun muassa järjestämällä heille asuntoja työkauden ajalle. 

Yritys on auttanut Tuorekartanoa löytämään kausityöntekijöitä muun muassa kesän ja jouluruuhkan aikaan. Tuorekartanolla pidetään yllä hyvää työilmapiiriä ja Vapola-Leinosen mukaan olemme oikein tykätty työpaikka. Palkkaamme vakituisten työntekijöiden lisäksi ihmisiä pitkäaikaisiin ja lyhytaikaisiin työsuhteisiin. 

Työntekijöiden hyvällä kohtelulla on suuri merkitys 

Maaseudun työntekijäpalveluille on alusta asti ollut tärkeää, että kausityöntekijöille maksetaan TES:n mukaista palkkaa ja heitä kohdellaan tasavertaisesti. “Me Tuorekartanolla jaamme täysin nämä samat arvot, minkä ansiosta yritysten yhteistyö on toiminut erittäin onnistuneesti”, kertoo toimitusjohtaja Kari Kastari. 

Rekrytointia vuodesta 2019 

Miten Maaseudun työntekijäpalvelut lähti käyntiin? 

Maaseudun työntekijäpalveluiden perustaja Ulriikka Vapola-Leinonen on opiskellut kieliä, markkinointia, viestintää ja HR-johtamista. Hän toimi aiemmin Viking Linella mm. henkilöstöpurserina ja huomasi silloin, että tykkäsi erityisesti työskentelystä HR-asioiden parissa. Vapola-Leinonen päätti 15-vuotisen uransa Viking Linella lasten myötä ja perusti Maaseudun työntekijäpalvelut. 

Yrityksen ensimmäisten vuosien aikana Vapola-Leinonen on luonut ympärilleen yhteisön yrityksistä ja työntekijöistä. Maaseudun työntekijäpalvelut auttaa työnantajia löytämään sopivia työntekijöitä, sekä tekee tarvittaessa myös rekrytointitoimeksiantoja. Kausityöntekijöiden lisäksi Vapola-Leinonen on erikoistunut pitkäaikaisten työntekijöiden hankintaan.