300 g (4-5 kpl) keitettyjä Tuorekartanon perunoita (punaisia jauhoisia tai keltaisia yleisperunoita)
200 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl siirappia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
Pinnalle tomusokeria tai kuorrutus:
50 g voita
4 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
hyppysellinen karamelliväriä
Koristeeksi: strösseliä tai mantelirouhetta
Kuori kylmät Tuorekartanon perunat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon perunaraaste ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (kooltaan n. 20 x 30 cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.
Kuorrutus: sekoita sulatettuun rasvaan tomusokeri siivilöiden ja lisää maito. Levitä seos jäähtyneen levyn pinnalle. Koristele strösselillä tai mantelirouheella. Voit myös jättää kuorrutuksen pois ja siivilöidä pinnalle tomusokeria.
Leikkaa lopuksi levystä haluamasi kokoisia leivoksia.