Siirry sisältöön

Kartanon isännän kesytysperunat

Tarvitaan 1,5-2 kiloa jauhoisia, pestyjä ja kiillotettuja Tuorekartanon perunoita. Lohkotaan perunat pituussuuntaan, pienet neljään ja suuret kuuteen lohkoon. 6-10 valkosipulinkynttä paloitellaan pieneksi. Perunalohkot laitetaan muovipussiin.

 

Lisätään:

valkosipulinkynnet

reilusti meri- tai sormisuolaa

1 tl grillimaustetta

1 dl korppujauhoja

2 tl timjamia

mustapippuria

valkopippuria

 

Sekoitetaan ainekset pussissa. Lisätään loraus ruokaöljyä siten, että kaikki perunat ovat öljyssä. Kaadetaan perunat uunipellille. Paistetaan 200 asteessa noin 40 min., jonka jälkeen kokeile perunoiden kypsyys. (Lisäksi sopivasti maustettua sisäfilettä).