palaute@tuorekartano.fi 02 858 3305

TUOREKARTANON PERUNA ON TUONUT TUOREUTTA JA TERVEYTTÄ SUOMALAISEEN RUOKAPÖYTÄÄN VUODESTA 1986.

Tuorekartanon perustivat Mika ja Päivi Uusikartano vuonna 1986, silloisena nimenään Laitilan Kartanoperuna. Yrityksen nimi muuttui Tuorekartanoksi vuonna 2007. Maistuva ja laadukas peruna on aina ollut lähellä Uusikartanoiden sydäntä.

Tuorekartano yhdistää suomalaisen viljelijän ja kuluttajan tavalla, joka edistää kotimaista viljelyä ja tuo makuelämyksiä suomalaiseen ruokapöytään. Viljelijät, kuluttajat ja kauppa tuntevat ja tunnistavat Tuorekartano Oy:n sen tinkimättömästä toiminnasta sekä tuotteiden laadusta ja tuoreudesta.

Tuorekartanolla on tarvittaessa mahdollisuus jäljittää perunan alkuperä tiettyyn peltopalstaan saakka.

Kaiken toimintamme lähtökohtana ovat asiakkaamme, heidän odotuksensa ja tarpeensa. Ihmiset tekevät laadun! Siksi toimintamme perusedellytys on osaava ja sitoutunut henkilökunta sekä yhteistyökumppanit, jotka jakavat toimintamme eettiset periaatteet.

Viljelijä, haluatko tuottajaksemme? Lue lisää täältä!

MITEN VALITSEN OIKEAN PERUNAN?

Perunan valmistuksessa onnistut parhaiten, kun valitset oikean perunalaadun käyttötarkoituksen mukaisesti.

KELTAINEN PUSSI

Hyvä yleisperuna kaikkiin perunaruokiin.

VIHREÄ PUSSI

Kiinteä peruna keittoihin, salaatteihin ja laatikkoruokiin.

PUNAINEN PUSSI

Jauhoinen peruna muhennoksiin ja muusiin.

SIIKLI

Perunoiden aatelia. Maukas gourmet-tuote, joka sopii lähes kaikkiin perunaruokiin.

VARHAISPERUNA

Suomalaisten hartaasti odottama ja kaipaama herkku. Sopii sellaisenaan herkutteluun, oikein ja huolellisesti kypsennettynä.

KESÄPERUNA

Heti varhaisperunakauden jälkeen herkutellaan kesäperunalla. Ohutkuorinen peruna on maukas sellaisenaan tai lisukkeena muille kesän herkuille.

UUNIPERUNA

Kehitetty uunissa kokonaisena kypsennettäväksi. Nautitaan erilaisten täytteiden kera.

LUOMUPERUNA

Luonnonmukaisesti viljelty yleisperuna. Saatavilla useita lajikkeita.

SÄILYTÄ PERUNA OIKEIN

Tärkeintä on säilyttää perunat kylmässä ja pimeässä. Ne säilyttävät herkullisuutensa ja laatunsa parhaiten enintään +10°C lämmössä. Pakkaus parantaa tuotteen säilyvyyttä. Tuorekartanon pusseissa ei pitäisi esiintyä huonoja tai vihertyneitä perunoita, mutta jos näin on kuitenkin päässyt käymään, kerrothan siitä meille palautekanavamme kautta, kiitos! Talviperuna on parhaimmillaan kahden viikon ajan pakkauspäivästä. Varhaisperunat kannattaa käyttää parin päivän kuluessa ostamisesta. Varhaisperunat ovat kesäkauden perunoita, joista kuori irtoaa hankaamalla.

JAA HERKULLISIN PERUNARESEPTISI!

Lähetä oma suosikkiperunareseptisi kuvan kera meille ja osallistut palkinnon arvotaan! Arvomme joka kuukausi osallistuneiden kesken voittajan, jonka resepti julkaistaan verkkosivuillamme. Palkinnoksi voittaja saa veitsisarjan.

LÄHETÄ RESEPTISI

RESEPTEJÄ

Versioita rakkaasta raaka-aineesta, läheltä ja kaukaa.

Tuorekartanon kesytysperunat

Tarvitaan 1,5-2 kiloa jauhoisia, pestyjä ja kiillotettuja Tuorekartanon perunoita. Lohkotaan perunat pituussuuntaan, pienet neljään ja suuret kuuteen lohkoon. 6-10 valkosipulinkynttä paloitellaan pieneksi. Perunalohkot laitetaan muovipussiin.   Lisätään: valkosipulinkynnet reilusti meri- tai sormisuolaa 1 tl grillimaustetta 1 dl korppujauhoja 2 tl timjamia mustapippuria valkopippuria   Sekoitetaan ainekset pussissa. Lisätään loraus ruokaöljyä siten, että kaikki perunat ovat

Tuorekartanon jsuhoinen peruna. Punainen pussi.

300 g (4-5 kpl) keitettyjä Tuorekartanon perunoita (punaisia jauhoisia tai keltaisia yleisperunoita) 200 g voita 1 ½ dl sokeria 2 munaa 1 dl siirappia 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl kardemummaa hyppysellinen suolaa Pinnalle tomusokeria tai kuorrutus: 50 g voita 4 dl tomusokeria 2 rkl maitoa hyppysellinen karamelliväriä Koristeeksi: strösseliä tai mantelirouhetta

Tuorekartanon paistinperunat

Ota jauhoisia, naisen nyrkin kokoisia Tuorekartanon perunoita tarvittava määrä. Pestyt ja kiillotetut perunat lohkotaan pituussuuntaan, pienet neljään ja suuret kuuteen osaan. Kuori 4-6 valkosipulinkynttä ja pilko jokainen kynsi pieneksi. Varaa 2-3 teelusikallista merisuolaa jokaista perunapannullista kohden. Laita paistinpannuun reilusti voita. Paista merisuola ja valkosipulit voissa. Lisää perunalohkot ja kääntele lohkoja pannussa, kunnes ovat kypsiä. Lisää